El Parlament elaborarà el seu propi Pla d'Igualtat de Gènere

Notícia del Parlament - 18 de novembre de 2020

El president Vicenç Thomas ha defensat que cal que el principi d'igualtat de gènere sigui real

La Mesa del Parlament, reunida avui dimecres 18 de novembre, ha aprovat l'elaboració del I Pla d'Igualtat de Gènere del Parlament de les Illes Balears. Aquest compromís s'emmarca en el context de la normativa sobre la igualtat entre homes i dones i la no discriminació de les persones del col·lectiu LGTBI, recollides en diferents normes jurídiques, tant de caràcter universal, comunitari, estatal i autonòmic, entre les quals destaquen especialment la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat efectiva de dones i homes i la Llei 8/2016, de 30 de maig, per garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per eradicar l'LGTBI fòbia. 

El I Pla d'Igualtat del Parlament, segons argumenta la justificació del document de l'acord, hauria de determinar eixos com la igualtat d'accés, la igualtat en la capacitat d'influència, el pes de la perspectiva de gènere en l'activitat parlamentària, la producció de legislació amb perspectiva de gènere; així com la seva aplicabilitat a les persones que treballen en la institució, des de diputats i diputades, fins a personal de la cambra, assessors dels grups parlamentaris i fins i tot empreses externes que treballen al Parlament. 

Es constituirà un grup de treball amb l'objectiu d'elaborar aquest Pla d'Igualtat, integrat per: 

  • El president del Parlament de les Illes Balears o membre de la Mesa en qui delegui
  • Una diputada o diputat de cada grup parlamentari
  • L’oficiala major del Parlament o persona en qui delegui
  • El cap de Recursos Humans del Parlament
  • El representant de la Junta de Personal que es designi

Un cop elaborat, el I Pla d'Igualtat serà elevat a la Mesa del Parlament per a la seva aprovació definitiva, i tendrà una vigència de quatre anys. 

El president del Parlament, Vicenç Thomas, ha declarat que “amb el primer Pla d’Igualtat de Gènere, el Parlament de les Illes Balears vol liderar la lluita per aconseguir que el que principi que apunta als mateixos drets independement del gènere sigui un principi real. Perquè volem una societat amb mecanismes que impedeixin situacions que encara estan arrelades i han de ser eliminades per a que tothom se senti valorat de forma justa i independentment del seu gènere”.

Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

El ple en directe. La següent emissió serà: 1/de desembre/2020 - 10:00h

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Parlament de les Illes Balears

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201

Idioma:

    Nre. de visites : 17567267

Mapa Web