La presidència ostenta la representació unipersonal de la Cambra, n'assegura la bona marxa dels treballs, dirigeix i coordina l'acció de la Mesa i assumeix la direcció i l'ordre dels debats. També li correspon de complir i fer complir el Reglament, interpretar-lo en casos de dubte i suplir-lo, en els d'omissió. En el cas que per a això hagi de dictar una resolució de caràcter general, és necessari que hi remitgi el parer favorable de la Mesa i la Junta de Portaveus.

El president del Parlament és el Molt Hble. Sr. Baltasar Picornell i Lladó.

President del Parlament

  

Les meves primeres paraules com a president del Parlament varen ser per lloar la democràcia, quelcom que ens va costar molt aconseguir i no fa massa temps. Aquesta casa, el Parlament de les Illes Balears, ha de ser, doncs, seu de debats i acords institucionals assolits pensant en les necessitats de totes les persones que conformen la nostra societat, amb especial atenció a les més febles.

La ciutadania, en triar-nos a les 59 diputades i diputats que la representam en aquesta cambra, ens ha comanat una missió que és, al mateix temps, un gran honor i una gran responsabilitat. Ens han elegit perquè, des del consens, debatem i tirem endavant les lleis que han de servir per relacionar-nos i organitzar-nos com a poble. Aquesta tasca l’hem de fer sense deixar mai de posar-hi al centre totes les persones que vivim i estimam les nostres illes.

És també responsabilitat d’aquesta presidència complir i fer complir el Reglament, millorar la transparència i obrir el Parlament a la gent del carrer. Les ciutadanes i els ciutadans d'Eivissa, Menorca, Mallorca i Formentera han de poder percebre que, veritablement, això és ca seva.

Afront aquesta etapa al capdavant d’aquesta cambra amb compromís, rigor i feina, perquè respectar aquest parlament és respectar la ciutadania que representam. Aquesta és la cambra del debat,  la producció legislativa, el control del Govern; és a dir, és la seu de la sobirania democràtica del nostre autogovern i per això ha de ser sempre la casa de la gent. Per la nostra part, a través de la tasca legislativa, hem d’estar a l'alçada i assolir el repte d’aconseguir unes illes més justes i igualitàries.

 

Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

El ple en directe. La següent emissió serà: 20/de juny/2019 - 10:00h

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Parlament de les Illes Balears

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201

Idioma:

    Nre. de visites : 7204335

Mapa Web