El Parlament inaugura l'exposició 'Digitalitzant el passat'

Notícia del Parlament - 20 de març de 2023

Dins el marc del 40 aniversari de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears, el Servei de Biblioteca i Documentació ha engegat la tasca de digitalització i restauració del  fons antic del Círculo Mallorquín.

FOTOGALERIA

El president del Parlament, Vicenç Thomas, ha inaugurat avui migdia una exposició de les principals obres bibliogràfiques que la biblioteca del Parlament (antiga del Círculo Mallorquín) conserva en les seves prestatgeries.

Aprofitant l’avinentesa del 40è aniversari del Parlament, des del Servei de Biblioteca i Documentació, conscients de la vàlua d’una part de la nostra  col·lecció bibliogràfica, s'ha engegat la tasca de digitalització i restauració del  fons antic del Círculo Mallorquín.

Aquest projecte pretén aconseguir una millor conservació d’aquests documents i facilitar-ne l’accés i l’ús per a qualsevol usuari que hi tingui interès.

En aquesta primera etapa, els documents, han estat seleccionats per un doble  motiu. En primer lloc i aprofitant la riquesa transversal d’aquest fons, s'ha seleccionat documents que tenen com a temàtica fonamental àmbits llunyans als propis del fons jurídic predominant com a Biblioteca del Parlament.
I en segon terme destacar que aquests documents no han estat digitalitzats fins al moment per cap de les institucions capdavanteres en la conservació  bibliogràfica.

A la web del Parlament podreu accedir al catàleg de la Biblioteca i consultar  aquests documents en format digital.

L'actual Servei de Biblioteca i Documentació és el resultat de la fusió d'aquestes dues unitats administratives durant la V Legislatura (1999-2003). La Biblioteca del Parlament té el seu origen en la del Círculo Mallorquín, encara que, a partir de la seva creació com a biblioteca parlamentària, ha variat la seva missió, les seves funcions i, en conseqüència, el seu fons. Documentació va néixer per proporcionar documents, fonamentalment jurídics, als membres de la nova institució.

L'objectiu primordial del servei és cobrir les necessitats d’informació dels diputats, dels grups parlamentaris, de la Mesa i dels serveis de la cambra i proporcionar-los documents d'origen extern a l'organització per tal de facilitar la seva tasca diària. Per tal d'aconseguir-ho, li és necessari, d'una part, formar i mantenir una col·lecció material pròpia i, d'una altra, procurar als seus usuaris l'accés a recursos externs.

Tot i que es tracta d'un servei enfocat als membres del Parlament, està obert a les necessitats d'informació dels ciutadans. El seu horari és de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores.

Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

No hi ha cap emissió en directe en aquests moments.
La següent emissió serà: No s'ha pogut obtenir la data de la següent sessió parlamentària

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Idioma:    Nre. de visites : 47835081

Mapa Web

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201