Vicenç Thomas ha participat avui al Fòrum Interparlamentari sobre discapacitat i accessibilitat celebrat a Toledo

Notícia del Parlament - 11 de juny de 2022

[ÀLBUM FOTOGRÀFIC]

[MANIFEST TOLEDO]

El president del Parlament de les Illes Balears, Vicenç Thomas, ha participat avui dissabte, dia 11 de juny, al fòrum interparlamentari sobre discapacitat i accessibilitat que s’ha celebrat a les Corts de Castella – la Manxa, amb la finalitat d'intercanviar propostes, idees i visions que permetin avançar en matèria d'accessibilitat, inclusió i igualtat de drets i oportunitats de les persones amb discapacitat. També hi ha assistit Juan Manuel Gómez, en representació de la Comissió d’Afers Socials, Drets Humans i Esports del Parlament de les Illes Balears.

El Fòrum interparlamentari sobre discapacitat i accessibilitat està organitzat per les Corts de Castella - la Manxa i el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI). Té per objectiu establir un marc de diàleg i intercanvi d'experiències que permeti establir un diagnòstic sobre la situació actual dels parlaments en matèria d'accessibilitat, això com establir compromisos per continuar avançant en aquesta línia.

El Fòrum vol contribuir que els parlaments, el lloc de representació de la ciutadania, siguin cada cop més accessibles a totes les persones, amb independència de la seva condició.

LECTURA I APROVACIÓ DEL MANIFEST

Vicenç Thomas, en qualitat de president de la Conferència de Presidents de Parlaments Autonòmics (COPREPA), ha procedit a la lectura d’un manifest assumit per tot els Parlaments presents al fòrum en matèria de discapacitat i accessibilitat.

Abans, però, el president Thomas, ha volgut fer notar que el fòrum connecta de forma directa amb els propòsits de la COPREPA, com a òrgan fonamental per a l'impuls de la cooperació interparlamentària i l'intercanvi d'experiències i informacions, que ens permeten aprofundir en el bon funcionament dels Parlaments Autonòmics, en aquesta ocasió, centrades en les accions i compromisos en matèria de discapacitat i accessibilitat de les nostres cambres.

Amb l’aprovació d’aquest manifest acordat pels Parlaments presents en aquest Fòrum de Toledo, s’han compromès a:

- Respectar la dignitat inherent, l'autonomia individual i la independència de les persones amb discapacitat. Assumir la diferència com a part de la diversitat i la condició humanes.

- Procurar un exercici de l'activitat parlamentària i activitats complementàries sense discriminació per motius de discapacitat en la mobilitat, la comunicació i la comprensió.

- Dotar-se o afavorir la creació d'òrgans parlamentaris (comissions, etc.) dedicats a la realitat social de les persones amb discapacitat i les seves famílies, com a mitjà per a reforçar la presència de la discapacitat en l'agenda política parlamentària.

- Facilitar pels mitjans al seu abast la presència, participació i progrés de persones amb discapacitat com a membres dels Parlaments, contribuint a l'extensió del seu rol polític directe.

- Treballar per a posar en marxa un pla de millora de l'accessibilitat que permeti anar dotant als entorns, activitats i processos parlamentaris d'aquelles actuacions, adaptacions i ajustos que assegurin la seva accessibilitat universal (mobilitat, comunicació i comprensió).

- Mantenir un contacte permanent i fluid amb les persones amb discapacitat i amb les entitats que els representen, per a recollir les seves aportacions i propostes tant en matèria legislativa com de millora social.

- Desenvolupar accions d'informació i presa de consciència que contribueixin al fet que la societat assumeixi el valor de la diversitat humana que encarnen les persones amb discapacitat i les aportacions valuoses, no sotmeses a prejudicis, biaixos o estereotips, que realitzen individual o en grup a la vida en comunitat.

- Establir un sistema d'informació compartida i suport interparlamentari per a compartir accions encaminades a millorar l'accessibilitat.

- Afavorir la formació del personal dels parlaments en matèria d'atenció i tracte adequat a les persones amb discapacitat.

- Tenir en compte a les persones amb discapacitat i les seves organitzacions en la contractació de personal i de serveis, així com la necessitat d'adaptar els entorns laborals i els llocs de treball de les persones amb discapacitat que treballin en els parlaments.

- Impulsar programes d'atenció i suport, així com mesures d'acció positiva en relació amb el personal dels parlaments que tingui en el seu entorn familiar a persones amb discapacitat.

- Implantar un llenguatge no discriminatori en l'àmbit administratiu i foment del mateix en les relacions socials, culturals i artístiques.

- Secundar que en l'agenda política del segon semestre de 2023 amb motiu de la Presidència de torn de la UE que correspon a Espanya es contemplin a les persones amb discapacitat i l'accessibilitat en les accions que es desenvolupin.

A continuació el president del Parlament de Castella - la Manxa, Pablo Bellido, ha clausurat l’acte i s’ha realitzat una fotografia de família amb els assistents al fòrum.

Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

No hi ha cap emissió en directe en aquests moments.
La següent emissió serà: dia 4/07/2022 a les 11:00h de la COMISSIÓ D'EDUCACIÓ, RECERCA I CULTURA

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Parlament de les Illes Balears

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201

Idioma:

    Nre. de visites : 36608388

Mapa Web