Maria Antònia García, Joan Rosselló i Fernando Toll-Messia prenen possessió dels càrrecs de síndics de comptes

Notícia del Parlament - 22 de setembre de 2021

Dia 14 de setembre foren elegits pel Ple del Parlament, després d'obtenir 45 vots, i proclamats com a síndics de comptes de les Illes Balears. Avui migdia, ha pres possessió dels càrrecs davant la Mesa del Parlament, en un acte protocolari, a la Sala de Passes Perdudes.

Avui migdia, els tres membres de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears que foren elegits dia 14 de setembre pel  Ple del Parlament, Maria Antònia García SastreJoan Rosselló  Villalonga i Fernando Toll-Messía Gil, han pres possessió dels càrrecs en un acte protocol·lari celebrat a la Sala de Passes Perdudes del Parlament i presidit per Vicenç Thomas.

L'acte ha començat amb la lectura de l'acta de nomenament per la qual es designen tots tres síndics, a càrrec de la secretària primera de la Mesa, Joana Aina Campomar. A continuació, el president Thomas ha sol·licitat a cada un dels síndics electes que prestin jurament o promesa dels seus càrrecs.

Tot seguit, Joan Rosselló, en representació de tots els síndics, ha agraït al Parlament la confiança que han dipositat en ells i ha fet un esment especial, també de gratitud a la feina realitzada pel síndic Bernat Salvà.

Tot seguit, en la seva intervenció, el president Vicenç Thomas, ha afirmat que "amb aquest acte, continuam demostrant que les Illes Balears funcionen i compleixen amb els tràmits estatutaris i polítics als quals estam obligats", la qual cosa demostra "que estam instal·lats en la normalitat institucional". Per al president la Sindicatura de Comptes realitza "una tasca imprescindible pel funcionament adequat de les institucions democràtiques, lligada amb la correcció en l'ús dels recursos de l'administració , la transparència, la seguretat jurídica i la igualtat d'oportunitats"; i suposa una "màxima garantia davant la ciutadania de la bona feina de les administracions, en cas que ho mereixin, i la veu que avisa en cas d'una gestió incorrecta". "Com s'ha invertit els tributs recaptats i la resta d'ingressos públics, és un dret de primera categoria per als ciutadans en un Estat modern i avançat i és un requisist imprescindible per mantenir la nostra salut democràtica", ha manifestat el president del Parlament. Abans de cloure la intervenció, Thomas ha donat l'enhorabona i ha felicitat els tres síndics per al nomenament, "amb la seguretat de la bona feina que faran els pròxims anys".

A la presa de possessió hi han assistit, entre altres autoritats, com a representants dels grups parlamentaris, Antoni Costa (Popular), Pilar Costa (Socialista), Alejandro López (Unidas Podemos), Josep Ferrà (MÉS per Mallorca), Jorge Campos (VOX-Actua Baleares) i Patricia Guasp (Ciudadanos); la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera i, per part del govern balear, la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Rosario Sánchez (en representació de la presidenta del Govern) i la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido. També hi ha estat present Rafel Ballester, president del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears. 

Elecció dels síndics de comptes 

D'acord amb l'article 17 de la LLei 4/2004, de 2 d'abril, de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears, els síndics, en nombre de tres, els ha d’elegir el Parlament de les Illes Balears
mitjançant votació per majoria de tres cinquenes parts dels seus membres, entre persones de competència reconeguda que estiguin en possessió d’algun dels títols de llicenciat en dret, economia, administració i direcció d’empreses, professor mercantil o equivalents, o pertanyin a cossos de funcionaris per a l’ingrés dels quals s’exigeix titulació acadèmica superior, i comptin amb més de deu anys d’experiència professional acreditada.
La durada del mandat és per un període de sis anys, i poden ser reelegits.

Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

El ple en directe. La següent emissió serà: 19/d’octubre/2021 - 09:00h

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Parlament de les Illes Balears

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201

Idioma:

    Nre. de visites : 26736282

Mapa Web