Vicenç Thomas participa en la primera reunió de la CALRE de 2021

Notícia del Parlament - 15 de gener de 2021

Ho ha fet per videoconfèrència des de la seu del Parlament balear. Per a Vicenç Thomas, "les cambres legislatives europees han de trobar solucions conjuntes al repte sanitari, econòmic i social que suposa la COVID-19, corregir els desequilibris territorials existents i assegurar la sostenibilitat de la nostra regió".

Avui migdia el president del Parlament de les Illes Balears, Vicenç Thomas, ha participat, per videoconferència, des de la Sala Maura de la cambra, a  la Conferència d'Assemblees Legislatives Regionals de la Unió Europea (CALRE), la qual celebra el primer ple d'enguany sota la presidència de Gustavo Matos, al Parlament de Canàries.

La benvinguda a l'assemblea ha estat a càrrec de Gustavo Matos, en el marc d'una sessió inaugural en què s'esperen intervencions de representants institucionals d'àmbit regional, nacional i europeu. Els informes d'activitat dels grups de treball seran presentats pels seus coordinadors i es votaran els grups i coordinadors per al 2021. Al final de l'assemblea, es debatrà i es votarà la presidència del CALRE per a aquest any.

A l'octubre de 2019, Gustavo Matos va ser elegit president d'aquest organisme en el qual es reuneixen 72 regions de set estats membres de la Unió Europea des que es representen 200 milions de ciutadans de la UE. En els últims dotze anys, aquest òrgan només ha estat presidit per un parlament espanyol en quatre ocasions, destacant des d'aquest últim mandat les complicacions especials derivades de la pandèmia de COVID-19 que afecta totes les comunitats autònomes.

Fa tot just un any, la primera reunió de la comissió permanent presidida per Matos es va celebrar al Parlament de Canàries, un nomenament al qual van assistir el llavors president de la Comissió de les Regions, Karl-Heinz Lambertz, la presidenta del Senat d'Espanya, Pilar Llop Cuenca, i els presidents dels parlaments regionals d'Alemanya, Itàlia, Bèlgica, Portugal, Àustria i Espanya.

En aquell moment, els reptes sobre els quals es van centrar els esforços van girar al voltant de la necessitat de potenciar el paper de les assemblees i parlaments regionals en el marc de les polítiques de la Unió Europea, la recerca de solucions als desequilibris territorials, la desigualtat i el repte demogràfic i, sobretot, la importància d'abordar reptes de manera transversal i integral per aportar solucions comunes.

Com a resultat, CALRE i el Comitè de les Regions van començar a treballar en un projecte pilot destinat a donar als parlaments regionals europeus una major capacitat per participar en la presa de decisions de la UE. Seria una fórmula d'acció conjunta perquè es tenen en compte les opinions i necessitats de les regions des del primer moment.

"No obstant això, un any insòlit i excepcional 2020, on s'han hagut de reformular totes les previsions i prioritats a causa de la imposició de la pandèmia de COVID-19, només s'ha consolidat la idea que hem de tornar als principis fundacionals de la Unió Europea per donar respostes conjuntes a una nova realitat que requereix participació, caminar de la mà i, sobretot, un munt de paraules ", ha esmentat Matos.

Per al president del Parlament de les Illes Balers, Vicenç Thomas, “les cambres legislatives europees, al defensar els valors i principis de la democràcia, compartim les nostres experiències per, en el marc de les polítiques de la Unió Europea, trobar solucions conjuntes al repte sanitari, econòmic i social que suposa la COVID-19, corregir els desequilibris territorials existents i assegurar la sostenibilitat de la nostra regió.”

 

Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

El ple en directe. La següent emissió serà: 2/de març/2021 - 09:00h

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Parlament de les Illes Balears

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201

Idioma:

    Nre. de visites : 0

Mapa Web