El Parlament reprendrà l'activitat la propera setmana

Notícia del Parlament - 10 de setembre de 2020

El president del Parlament ha anunciat l'acord de la Mesa i la Junta de Portaveus

 

La Mesa i la Junta de Portaveus, reunides avui matí de manera telemàtica, han decidit per unanimitat reprendre l'activitat parlamentària la setmana que ve. Així ho ha anunciat el president del Parlament, Vicenç Thomas, que ha afirmat que la sessió plenària comptarà amb diverses mesures, com diverses possibilitats per poder constituir la Mesa amb dues persones o que el membre de major edat present a la cambra pugui fer les funcions de secretari. 

Les sessions plenàries, que seran de caràcter presencial, permetran la participació per via telemàtica de diputats amb mobilitat restringida. S'ha acordat també que es pugui plantejar tot tipus d'iniciativa, fet que comportarà l'habilitació de votacions telemàtiques posteriors al debat. En haver entrat en període ordinari de sessions, a més, el Ple començarà substanciant divuit preguntes de control al Govern. 

Respecte les comissions, es tornaran a celebrar a la Sala de Plens. Les sessions seran de caràcter presencial i s'aplicarà el mateix que les sessions plenàries referent a la participació i votació per via telemàtica dels diputats que tinguin restringida la mobilitat a causa de la pandèmia de la COVID-19.  

L'acord, ha anunciat el president, estarà en vigor mentre hi hagi un diputat amb la mobilitat restringida a causa de la situació d'aïllament provocada per la COVID-19. 

El president ha anunciat també el compromís de la Mesa i la Junta de Portaveus de trobar fórmules per augmentar la seguretat dels diputats dins la Sala de Plens. 

Aquesta decisió s'ha pres després que el positiu en COVID-19 i la situació de quarantena obligués la Mesa i la Junta de Portaveus a acordar la suspensió l'activitat parlamentària la setmana del 7 a l'11 de setembre. 

S'ha de tenir en compte que l'ordre del dia de la propera sessió plenària s'acordarà en reunions de la Mesa i la Junta de Portaveus convocades per aquest divendres 11 de setembre. El president ha confirmat que a aquest ordre del dia s'hi inclourà la compareixença de la presidenta del Govern de les Illes Balears davant el Ple per tal d'informar sobre la situació actual de la pandèmia de COVID-19 a les Illes Balears i les conseqüències sanitàries i econòmiques d'aquesta, que inicialment estava prevista pel Ple de dimarts dia 8 que havia estat suspès. 

 

Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

El ple en directe. La següent emissió serà: No se ha podido obtener la fecha del siguiente pleno

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Parlament de les Illes Balears

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201

Idioma:

    Nre. de visites : 15226773

Mapa Web