El Parlament adquireix quatre obres artístiques motivades per la pandèmia per incorporar al seu fons artístic

Notícia del Parlament - 29 de juliol de 2020

De les 71 propostes presentades, la Comissió Assessora ha elegit quatre fotografies que retraten des de diferents perspectives els efectes i les conseqüències de la pandèmia de la COVID-19

La Mesa del Parlament de les Illes Balears ha aprovat avui la proposta de la Comissió Assessora de l'adquisició d’una o diverses obres artístiques motivades o originades per la COVID-19. De les 71 propostes artístiques presentades a la convocatòria, la Comissió Assessora ha seleccionat quatre obres, corresponents totes elles a fotografies. L’esmentada Comissó Assessora ha estat formada per la directora del Museu d’Art Contemporani de Palma “Es Baluard”, Imma Prieto, la directora del Museu d’Art Contemporani d’Eivissa, Elena Ruiz, un representant de l’Associació d’Artistes Visuals de les Illes Balears, Jaume Reus, i el cap del Negociat de Divulgació Institucional del Parlament de les Illes Balears, Jaume Munar, que ha actuat com a secretari, sense dret a vot.

El president del Parlament, Vicenç Thomas, després d’agrair a la comissió assessora la seva feina destaca que “amb aquestes quatre obres, la col·lecció del Parlament cobreix un període transcendent de la nostra història i ho fa amb la incorporació d’una nova tècnica fins ara absent al fons artístic de la institució com és la fotografia”. Thomas també incideix en que “les fotografies descriuen l’actualitat realitat i reflecteixen emocions i pensaments que moltes persones han tingut -i tenen- al llarg d’aquesta pandèmia a més de ser un sentit homenatge a totes les víctimes que està generant la COVID-19”.

Aquestes obres seleccionades, que s’incorporaran al fons artístic del Parlament, són les següents:

1.-

 

 

Títol: Illa2020_25

Autor: Toni Amengual

Objecte: Fotografia

Tècnica: Fotografia realitzada en format mig digital

Mida: de la imatge 32 x 23 cm – del muntatge 50 x 42 cm

Data de la fotografia: Maig de 2020

 

Segons la Comissió Assessora, es valora el contingut irònic, les contradiccions que durant la crisi s’han viscut i que es configuren com a valor icònic d’una època.

 

2.- 

 

Títol: Muscari Comosum

Autora: Arantxa Boyero

Objecte: Fotografies - Políptic

Mida: 24 fotografies  30 X 40 cm

Tècnica: Emmarcades amb fusta blanca amb paspartú

Data: 2020

 

Segons la Comissió Assessora, la sèrie fotogràfica realitza un paral·lelisme entre el període de gestació de la pròpia flor amb el període de confinament.

 

3.- 

 

Títol STRETCHING OUT

Autora: Aina Perelló

Objecte: Fotografia

Mida: 90 x 12O cm

Tècnica: fotografia

Data: 2020

 

Segons la Comissió Assessora, l’obra parla d’una sensació d’impotència pròpia d’aquest confinament però, al mateix temps, al·ludeix al caràcter universal de qualsevol pèrdua obligatòria de llibertat.

 

4.- 

Títol: I miss how we were before

Autor: Bartomeu Sastre

Objecte: Fotografia

Mida: 125 x 100 cm

Tècnica: Impressió sobre paper mate muntat sobre aludibond de 3 mm i laminació mate. Tinta de pigment amb base d’aigua.

Data: 2020

Segons la Comissió Assessora, la imatge conté un sentiment de nostàlgia i pèrdua identitària que es concreta amb la metàfora de la flor que domina la composició.

 

 

Estadístiques de les propostes presentades a la convocatòria

 

A la convocatòria d’adquisició d’una obra artística motivada per la COVID-19 s’hi ha presentat un total de 71 propostes. Per adreça postal de l’artista, 65 procedien de Mallorca, 2 de Menorca, 2 d’Eivissa i 2 de Barcelona. A més, aquestes propostes s’han enquadrat en pintura (34 propostes), fotografia (13 propostes), instal·lacions/composicions (12 propostes), escultura (9 propostes) i vídeo (3 propostes). A més, 45 propostes han estat presentades per homes i 26 per dones,

Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

El ple en directe. La següent emissió serà: No se ha podido obtener la fecha del siguiente pleno

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Parlament de les Illes Balears

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201

Idioma:

    Nre. de visites : 14224620

Mapa Web