El Ple resol l'empat produït en comissió en votacions de proposicions no de llei

Notícia del Parlament - 30 de juny de 2020

A l’únic punt de l’ordre del dia de la tercera sessió plenària extraordinària celebrada avui matí, el Ple ha resolt l'empat produït en diverses votacions de proposicions no de llei a les comissions. El resultat d'aquestes votacions per part del Ple ha estat el següent:

 

I. Votació del punt 2 de la Proposició no de llei RGE núm. 8606/20, presentada pel Grup Parlamentari Popular, relativa a ajudes a l’escola concertada, atès l’empat produït en comissió.

Segon. El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a assumir la seva responsabilitat en la gestió educativa dels centres d’educació infantil i donar criteris clars a ajuntaments i titulars de centres privats autoritzats sobre el protocol sanitari per a la possible obertura durant la desescalada de la crisi sanitària del Covid-19, així com aprovar una ajuda urgent i especial per a aquests centres perquè ho puguin fer amb garanties sanitàries adequades i amb viabilitat econòmica.

Rebutjat per 30 vots en contra (Mixt-Gent per Formentera, MÉS per Mallorca, Unidas Podemos i Socialista), 27 vots a favor (El PI, VOX, Ciudadanos i Popular) i 2 abstencions (Mixt-MÉS per Menorca).  

 

II. Votació del punt 2 de la Proposició no de llei RGE núm. 1990/20, presentada pel Grup Parlamentari Popular, relativa a rebuig a l’anomenada “ecotaxa aèria”, atès l’empat produït en comissió.

2.- El Parlament de les Illes Balears manifesta el seu rebuig a les paraules de la ministra per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, en les quals manifestava que resultaria raonable establir un impost a l'ús de l'avió, ja que la taxa recauria en qui compra bitllets d'aquest mitjà de transport, és a dir, “qui té més recursos o són bitllets sufragats per l'empresa”, declaracions que no fan altra cosa que posar de manifest la improvisació de les seves polítiques, el desconeixement de la diversitat dels usuaris del transport aeri de les diferents regions d'Espanya i la falta de coneixement i sensibilitat cap a la realitat de les regions insulars.

Rebutjat per 32 vots en contra (Mixt, MÉS per Mallorca, Unidas Podemos i Socialista) i 27 vots a favor (El PI, VOX, Ciudadanos i Popular). 

 

III. Votació de la Proposició no de llei RGE núm. 1908/20, presentada pel Grup Parlamentari Popular, relativa a servei d’ambulàncies a Eivissa, atès l’empat produït en comissió.

1.- El Parlament de les Illes Balears insta a la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears a dotar el municipi de Sant Josep de Sa Talaia amb una ambulància durant tot l’any, 24 hores al dia, abans de finalitzar l’any 2020.

 2.- El Parlament de les Illes Balears insta a la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears a prolongar a 24 hores el servei d’UVI mòbil del municipi de Santa Eulàlia des Riu, abans de finalitzar l’any 2020.

 3.- El Parlament de les Illes Balears insta a la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears a dotar el municipi de Sant Joan de Lebrija d’ambulància durant tot l’any, abans de finalitzar l’any 2020.

Rebutjat per 29 vots en contra (MÉS per Mallorca, Unidas Podemos i Socialista) i 27 vots a favor (El PI, VOX, Ciudadanos i Popular) i 3 abstencions (Mixt). 

 

IV. Votació dels punts 3, 4 i 10 de la Proposició no de llei RGE núm. 8119/20, presentada pel Grup Parlamentari Popular, relativa a Pla de xoc Cultural_Covid19: Cap a la revitalització i consolidació de la indústria cultural a Balears, en relació al sector de galeries d'art, creadors i comissaris, atès l’empat produït en comissió.

3.- El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a establir ajudes específiques relacionades amb el lucre cessant de les empreses i entitats, relacionades amb el sector de Galeries d'Art, Creadors i Comissaris, sempre que sigui conseqüència de les mesures preventives adoptades per a controlar la pandèmia i hagin suposat despesa.

4.- El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a habilitar una línia de préstecs específica per a la indústria cultural i, concretament, per al sector de les Galeries d'Art, Creadors i Comissaris, a zero interessos, amb període d'amortització superior a cinc anys i amb el primer any de carència.

10.- El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a impulsar d'una vegada per sempre la llei de Mecenatge, incrementant els percentatges de deducció per a les donacions i fomentant el microfinançament ampliant les deduccions a la quota d'IRPF, especialment pel que fa al sector de Galeries d'Art, Creadors i Comissaris.

Rebutjat per 29 vots en contra (MÉS per Mallorca, Unidas Podemos i Socialista) i 27 vots a favor (El PI, VOX, Ciudadanos i Popular) i 3 abstencions (Mixt). 

 

V. Votació dels punts 2, 3, 4, 5 i 9 de la Proposició no de llei RGE núm. 8120/20, presentada pel Grup Parlamentari Popular, relativa a Pla de xoc Cultural_Covid19: Cap a la revitalització i consolidació de la indústria cultural a Balears, en relació al sector audiovisual, atès l’empat produït en comissió.

2.-El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a mantenir i incrementar en un 50% totes les línies de suport i subvenció de la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, respecte al 2019, destinades a l'impuls del sector audiovisual balear.

3.- El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a establir ajudes específiques relacionades amb el lucre cessant de les empreses i entitats del sector audiovisual, sempre que sigui conseqüència de les mesures preventives adoptades per a controlar la pandèmia i hagin suposat despesa.

4.- El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a habilitar una línia de préstecs específica per a la indústria cultural i, especialment per al sector audiovisual, a zero interessos, amb període d'amortització superior a cinc anys i amb el primer any de carència.

5.- El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a prioritzar la contractació de continguts creats per productores de Balears per part de l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears.

9.- El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a impulsar d'una vegada per sempre la llei de Mecenatge, incrementant els percentatges de deducció per a les donacions i fomentant el microfinançament ampliant les deduccions a la quota d'IRPF, especialment pel que fa al sector audiovisual.

Rebutjat per 29 vots en contra (MÉS per Mallorca, Unidas Podemos i Socialista) i 27 vots a favor (El PI, VOX, Ciudadanos i Popular) i 3 abstencions (Mixt). 

 

VI. Votació dels punts 3, 4 i 10 de la Proposició no de llei RGE núm. 8121/20, presentada pel Grup Parlamentari Popular, relativa a Pla de xoc Cultural_Covid19: Cap a la revitalització i consolidació de la indústria cultural a Balears, en relació al sector d’arts escèniques i musicals, atès l’empat produït en comissió.

3.- El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a mantenir i incrementar en un 50% totes les línies de suport i subvenció, per a produccions i gires per part del Govern Balear, respecte al 2019, destinades a l'impuls del sector de les arts escèniques i musicals.

4.- El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a habilitar una línia de préstecs específica per a la indústria cultural i, en especial, per al sector d'arts escèniques i musicals, a zero interessos, amb període d'amortització superior a cinc anys i amb el primer any de carència.

10.- El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a impulsar d'una vegada per sempre la llei de Mecenatge, incrementant els percentatges de deducció per a les donacions i fomentant el microfinançament ampliant les deduccions a la quota d'IRPF, especialment pel que fa al sector d'arts escèniques i musicals.

Rebutjat per 29 vots en contra (MÉS per Mallorca, Unidas Podemos i Socialista) i 27 vots a favor (El PI, VOX, Ciudadanos i Popular) i 3 abstencions (Mixt). 

 

VII. Votació dels punts 2, 3, 4, 5, 6 i 11 de la Proposició no de llei RGE núm. 8122/20, presentada pel Grup Parlamentari Popular, relativa a Pla de xoc Cultural_Covid19: Cap a la revitalització i consolidació de la indústria cultural a Balears, en relació al sector d’editorials, llibreries, distribuïdores i autors, atès l’empat produït en comissió.

2.- El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a destinar 250.000 euros per a una adquisició extraordinària de llibres a editorials de Balears amb l'objectiu de fer costat a segells editorials i llibreries de proximitat davant el cessament de les activitats de sector a través de convocatòries i la conformació d'una comissió avaluadora.

3.- El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a reforçar la línia de compres de llibres per part de les biblioteques públiques concentrant, especialment, l'adquisició anual durant el primer semestre del present any.

4.- El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a mantenir i incrementar en un 50% totes les línies de suport i subvenció de la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, respecte al 2019, destinades a l'impuls del sector d'Editorials, Llibreries, Distribuïdores i Autors.

5.- El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a establir ajudes específiques relacionades amb el lucre cessant de les empreses i entitats del sector d'Editorials, Llibreries, Distribuïdores i Autors, sempre que sigui conseqüència de les mesures preventives adoptades per a controlar la pandèmia.

6.- El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a habilitar una línia de préstecs específica per a la indústria del sector d'Editorials, Llibreries, Distribuïdores i Autors a zero interessos, amb període d'amortització superior a cinc anys i amb el primer any de carència.

11.- El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a impulsar d'una vegada per sempre la llei de Mecenatge, incrementant els percentatges de deducció per a les donacions i fomentant el microfinançament ampliant les deduccions a la quota d'IRPF, especialment pel que fa al sector d'Editorials, Llibreries, Distribuïdores i Autors.

Rebutjat per 29 vots en contra (MÉS per Mallorca, Unidas Podemos i Socialista) i 27 vots a favor (El PI, VOX, Ciudadanos i Popular) i 3 abstencions (Mixt). 

 

Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

El ple en directe. La següent emissió serà: 29/de setembre/2020 - 09:00h

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Parlament de les Illes Balears

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201

Idioma:

    Nre. de visites : 15352087

Mapa Web