El Parlament adquirirà una obra artística motivada per la COVID-19

Notícia del Parlament - 2 de juliol de 2020

El president Vicenç Thomas ha afirmat que aquesta acció suposa un compromís de la cambra amb el món artístic i el sector cultural. El termini de presentació de propostes finalitza el 15 de juliol. 

La Mesa del Parlament de les Illes Balears va aprovar a la reunió de dimecres 27 de maig les Bases de la convocatòria d'adquisició d'una obra artística motivada per la COVID-19, publicades al Butlletí Oficial del Parlament de les Illes Balears d'avui divendres 29 de maig.

El president del Parlament, Vicenç Thomas, ha destacat que “l’obra, o les obres, que siguin seleccionades formaran part del patrimoni del Parlament, fet que serà una mostra destacada de l’empremta que ha deixat el coronavirus al procés de creació artístic" A més, el president ha afegit que "aquesta convocatòria suposa expressar un doble compromís. Per una banda, és un gest cap a el sector cultural, que s’ha vist afectat de forma molt dura pels efectes socioeconòmics de la pandèmia. Per una altra banda, amb aquesta iniciativa, el Parlament vol insistir en el seu vincle amb el món de la cultura i, en especial, amb el col·lectiu d’artistes de les Illes Balears".

S'adjunten a continuació les bases de la convocatòria d'adquisició d'una obra artística motivada per la COVID-19. [ENLLAÇ AL BUTLLETÍ]

Amb la intenció de facilitar la presentació de les propostes de manera ordenada, es posa a disposició dels artistes un model de plantilla de presentació amb tots els elements que es demanen en els requisits de les bases aprovades. En cap cas és obligatori utilitzar aquest format per presentar la proposta [DESCÀRREGA SUGGERIMENT DOCUMENT PRESENTACIÓ SOL·LICITUDS]

 

BASES DE LA CONVOCATÒRIA D'ADQUISICIÓ D'UNA OBRA ARTÍSTICA MOTIVADA PER LA COVID-19

 

Dirigida a:

La convocatòria té caràcter interdisciplinar i està oberta a tots els/les artistes o col·lectius artístics. Cada proposta només podrà presentar una obra.

 

Requisits:

Les ofertes d'adquisició hauran de ser presentades en format PDF a l’adreça electrònica convocatoria@parlamentib.es amb les següents dades:

  • La fitxa tècnica (títol, mida, tècnica, edició, etc.) de l'obra presentada.
  • Una descripció o text explicatiu que permeti contextualitzar l'obra presentada.
  • Una o diverses imatges de l’obra.
  • El preu de l'obra, detallant els impostos inclosos.
  • Les dades completes del o els/les artistes creadors de l’obra (nom, cognoms, DNI, adreça postal, telèfon i correu electrònic).
  • Els/les artistes o col·lectius artístics, en cas de ser seleccionada la seva obra, han d’estar al corrent de les seves obligacions tributàries i hauran de complir amb els tràmits fiscals i administratius producte del procés de compra de la seva obra.

 

Pressupost:

La Comissió Assessora de la convocatòria disposarà d’un pressupost de 10.000 euros + IVA (deu mil euros més l’IVA) per a l’adquisició d’una o vàries obres.

 

Procés de selecció:

La decisió de quina ha de ser l’obra o obres a adquirir serà aprovada per la Mesa del Parlament de les Illes Balears a partir de la proposta presentada per una Comissió Assessora, que haurà de presentar una memòria justificativa dels criteris tècnics i artístics de l'elecció.

La comissió estarà formada per les següents persones:

  • La directora del Museu d’Art Contemporani de Palma “Es Baluard”, Imma Prieto
  • La directora del Museu d’Art Contemporani d’Eivissa, Elena Ruiz
  • Un representant de l’Associació d’Artistes Visuals de les Illes Balears
  • El cap negociat de Divulgació Institucional, Jaume Munar, que actuarà com a secretari, sense dret a vot.

L’obra o obres a adquirir sortirà d’una selecció prèvia feta per la mateixa Comissió Assessora a partir de les obres presentades.

La Comissió Assessora podrà pronunciar-se sobre el preu de les obres seleccionades i, si ho troba necessari, sol·licitar una taxació externa sobre el seu valor.

L’obra seleccionada serà propietat del Parlament de les Illes Balears per formar part de la seva col·lecció artística. 

La resolució de la convocatòria es farà pública a través de la pàgina web del Parlament de les Illes Balears i a través de les xarxes socials i es publicarà en el Butlletí Oficial del Parlament de les Illes Balears.

La Comissió Assessora es reserva la potestat de declarar deserta la convocatòria.

 

Drets i obligacions dels participants:

Presentar l’obra a la convocatòria implica la presumpció de la seva autoria, i qui l’hagi presentat és responsable davant tota reclamació que es pugui formular.

L’artista o els/les artistes o col·lectius artístics seleccionats han de comunicar per escrit, en un termini no superior a 15 dies hàbils des de la publicació de la resolució, la seva acceptació. En cas contrari, perdran la condició de seleccionats.

El pagament dels honoraris que corresponguin a l’artista o els/les artistes o col·lectius artístics seleccionats, s’efectuarà, amb la prèvia presentació de la factura reglamentària i d’acord amb la disponibilitat de tresoreria, en un termini màxim de 30 dies una vegada aprovada la factura.

El fet de participar en aquesta convocatòria suposa acceptar les seves condicions. Incomplir qualsevol dels punts anteriors pot suposar l’anul·lació de l’adquisició i haver de reintegrar les quantitats percebudes per part del o els/les artistes o col·lectiu artístic seleccionats.

 

Data màxima de presentació d’obres: 15 de juliol de 2020 

Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

No hi ha cap emissió en directe en aquests moments.
La següent emissió serà: dia 23/04/2024 a les 10:00h del Ple del Parlament de les Illes Balears

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Idioma:



    Nre. de visites : 55917986

Mapa Web

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201