El Parlament acull la presentació de l'Informe de l'estat de la pobresa a les Illes Balears 2019

Notícia del Parlament - 17 d'octubre de 2019

Elaborat per la Xarxa per a la inclusió social EAPN-Illes Balears, l'informe considera que la pobresa es cronifica a les Illes Balears.

En el marc del Dia Internacional per a l’Erradicació de la Pobresa, la Sala d’Actes del Parlament ha acollit la presentació de l’Informe de l’Estat de la Pobresa a les Illes Balears 2019 per part de la Xarxa per a la inclusió social EAPN-Illes Balears.

Audiència

Minuts abans el president del Parlament, Vicenç Thomas, ha donat audiència a Margalida Jordà, presidenta EAPN-IB que ha estat acompanyada per Andreu Grimalt, director tècnic i per Àngela Elisa Aguiló, responsable de comunicació.

Tot seguit, a la sala d’actes del Parlament, s’ha procedit a la presentació de l’esmentat informe.

 

Paraules de benvinguda del president

El president del Parlament, Vicenç Thomas, ha adreçat unes paraules de benvinguda a tots els assistents. Ha recordat que el passat dimarts, “per unanimitat de tots els grups de la cambra (la cambra més plural de la història democràtica de Balears), es va aprovar una declaració institucional de suport a la lluita contra la pobresa i contra l’exclusió social. A la declaració es va fer una crida per a no caure en la ignorància dels prejudicis, i fer un pas cap a la inclusió urgent de les persones que no es troben en igualtat de condicions per a la consecució d'una vida digna”. També ha fet notar l’obligació que, des d’institucions com el Parlament, “de fer d’altaveu de la feina de la societat civil que lideren organitzacions socials com les que conformen l’EAPN Balears”. “Amb aquest informe, no tan sols es mobilitzen sinó que fan una anàlisi de la situació i ofereixen solucions”, ha manifestat el president de la cambra; i ha reiterat l’agraïment a la EAPN Balears (la Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social) “per la seva feina i la seva insistència i contumàcia per mantenir en un primer pla aquest problema que desestructura la nostra societat i posa en risc la seva estabilitat”.

Presentació de l’informe: la pobresa es cronifica a les Illes Balears

La presidenta d’EAPN-IB, Margalida Jordà, i el director tècnic, Andreu Grimalt, han presentat l’informe de l’Estat de la Pobresa a les Illes Balears de 2019, que posa en relleu que “tot i que l’activitat turística ha possibilitat que Balears hagi sortit de la crisi amb més rapidesa que altres regions i que s’han recuperat els nivells d’ocupació previs a 2008, el greu problema de la desigual i injusta redistribució de la riquesa continua vigent. I és que els salaris baixos i l’increment dels preus de l’habitatge són dues de les grans dificultats que han d’afrontar les Illes per poder eliminar la xacra de la pobresa”. 

Podeu consultar més dades amb relació a l’informe de la pobresa a balears 2019 als enllaços següents: Nota de premsa i Dossier informe d’EAPN-Illes Balears.

Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

El ple en directe. La següent emissió serà: No se ha podido obtener la fecha del siguiente pleno

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Parlament de les Illes Balears

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201

Idioma:

    Nre. de visites : 13367346

Mapa Web