El Parlament vota unànimement a favor d'una iniciativa relativa a detecció precoç del càncer de mama

Notícia del Parlament - 15 d'octubre de 2019

Al quart punt de l’ordre del dia de la sessió plenària del Parlament celebrada avui matí, s’ha debatut i votat una primera Proposició no de llei, presentada pel Grup Parlamentari Popular, relativa a la detecció precoç del càncer de mama. Un cop debatuts els dos punts de la proposició no de llei, la iniciativa ha estat aprovada amb el resultat següent:

1.- El Parlament de les Illes Balears insta la Conselleria de Salut de les Illes Balears a publicar amb transparència el grau de compliment del programa de detecció precoç de càncer de mama a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.

2.- El Parlament de les Illes Balears insta la Conselleria de Salut de les Illes Balears a elaborar un pla de xoc per tal que es realitzi, a totes aquelles pacients de 50 a 69 anys a les quals no s’hagi efectuat, la primera i les successives visites diagnòstiques de càncer de mama i la prova complementària diagnòstica tal i com estableix el programa autonòmic de detecció precoç de càncer de mama abans de l’any 2021. (Esmena de transacció)

Aquest text està pendent de revisió i correcció. El text oficial serà el que es publicarà al Butlletí Oficial del Parlament de les Illes Balears

 

Intervencions

La iniciativa ha estat presentada i defensada per Margalida Duran (Popular). Les diputades Irantzu Fernández (Socialista) i Antonia Martín (Unidas Podemos) han presentat esmenes a l’articulat de la moció. 

En el torn de fixació de posicions han intervingut Juan Manuel Gómez (Ciudadanos), Idoia Ribas (VOX-Actua Baleares), Lina Pons (El PI) i Patricia Font (Mixt-MÉS per Menorca).  

Més informació ...
Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

El ple en directe. La següent emissió serà: 9/de juny/2020 - 10:00h

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Parlament de les Illes Balears

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201

Idioma:

    Nre. de visites : 12500360

Mapa Web