El Parlament acull una reunió per presentar el Primer Observatori de Migració i Universitat

Notícia del Parlament - 9 d'agost de 2019

La Coordinadora de Representants d'Estudiants de les Universitats Públiques (CREUP) juntament amb la Xarxa Espanyola d'Immigració i Ajuda al Refugiat han signat aquest matí el conveni de col·laboració per a la constitució del Primer Observatori de la integració de la Població Migrant i Refugiada en el Sistema Universitari Espanyol.

Avui divendres, el Parlament de les Illes Balears ha rebut la visita d'una representació d'ambdues entitats amb la finalitat de presentar al president del Parlament, Vicenç Thomas, i als membres dels grups parlamentaris el contingut  i els objectius d'aquest primer Observatori.

La delegació que ha visitat la cambra autonòmica ha estat formada, per part de la la Xarxa Espanyola d'Immigració i Ajuda al Refugiat, pel seu president Pablo Alcaraz i per la directora del gabinet Laura Alcaide; mentre que la CREUP ha estat representada pel seu secretari general Rafael Escudero i per la directora tècnica de projectes Paula Aznar.

En primer lloc s’han reunit amb el president del Parlament, Vicenç Thomas, i a continuació han mantingut una trobada informativa amb diputats i diputades dels grups parlamentaris Socialista, Ciudadanos, Unides-Podem i MÉS per Mallorca.

Les dues reunions mantingudes han servit a les promotores de l'Observatori per estudiar possibles punts de col·laboració entre ambdues entitats i les institucions i administracions públiques balears. En declaracions als mitjans de comunicació, per part de l’associació estatal i la plataforma d’entitats s’ha apuntat a la voluntat de promoure l’Observatori i de convertir les universitats espanyoles en una eina d’integració i cohesió social. 

L'objectiu plantejat per les entitats promotores, és l'anàlisi de la problemàtica i els reptes de la població migrant en l'accés i permanència en estudis Universitaris. Aquest nou organisme, cercarà respondre al buit actual de dades i elements d'anàlisis que, en el cas de l'Estat Espanyol, manca d'avaluacions continuades des de l'any 2008. Amb aquest full de ruta, es pretén visibilitzar la greu situació en què es troben les persones migrants, amb menys d'un 1% d'accés a estudis superiors.


 

Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

No hi ha cap emissió en directe en aquests moments.
La següent emissió serà: dia 23/04/2024 a les 10:00h del Ple del Parlament de les Illes Balears

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Idioma:



    Nre. de visites : 55921220

Mapa Web

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201